margreetleber|interieurontwerp+
w-e live here|concept atelier

Furniture and Lightingfair Stockholm

van 7-02-2019 tot 31-07-2019

Begin februari bezochten we de designweek en de Furniture and Lightingfair in Stockholm. Wat een cadeautje geeft ons werk! Stockholm, een prachtige stad met, in het hart, het mooie, romantische Gamla Stan. De oude stad op een eiland tussen noord en zuid, tussen zoet en zout. Een smeltkroes van cafés, restaurants, galeries, studio's en musea, waar je al slenterend door steegjes steeds weer opnieuw verrast wordt. Ondernemend Stockholm bood, een week lang, gastvrij toegang tot meer dan 60 galeries en winkels. En opende van 8 tot 9 februari zelfs 25 uur hun deuren om 'de wereld van het design' met elkaar en hun gasten te vieren. 
Zowel op de beurs als in de stad werden we steeds geïnspireerd door een veelheid aan design. Prachtige stands en showrooms met zoveel passie ingericht, gelet op de kleinste details. 
Wat vooral opviel, waren de ronde vrouwelijke vormen en afgeronde hoeken. Ook bogen zien we weer terug, ze voelen als bescherming voor wat zich daaronder afspeelt. De zachte, aaibare dekens en kussens van natuurlijke materialen. 
Warme kleuren als roodtinten in allerlei combinaties van rosé tot koraalrood naar warme auberginekleuren. Natuurlijk ook het échte Scandinavisch wit in al zijn varianten ontbrak niet. Daarnaast ook andere kleurtrends als camel, okergeel, bruin en groentinten. 
In materialen is het glas terug, marmer in bruin en groentinten. Alles opgesteld in de steeds terugkerende ronde vormen. Zelfs in de afwerking van houten frames van tafels, kasten en stoelen zijn de ronde vormen doorgevoerd, prachtig bekleed met zacht leer in mooie natuurlijke kleuren. 
ik kijk al uit naar de volgende ontmoeting in de geweldige stad:-)